Pizzaa, laatikoita, piirakkaa, kakkua, keksejä... jne.
Esikkomme, pieni peikoinpoikanen on ollut ensimmäiset 4v. liki sokerittomalla ruokavaliolla.
Miksi lapsi tarvitsisi valkoista sokeria mistä se ei oikeasti saa yhtään mitään ravintoa?
Nyt pikkukakkosen synnyttä haluan jatkaa leipomista. Imetys dieattausta takana 5kk ja juurikaan mitään uutta en ole saanut ruokavalioon, onneksi syksyn tullen löysin kuitenkin uudelleen leipomisen ja ruuan laiton ihanuuden!
Mikä helpointa kun herkkuja saa oikeasti herkutella hyvällä tuulella miettimättä liikaa epäterveellisyyttä.
Niin se ohje joka on helppo muokata gluteiinittomaksi:
Taatelibanaanikakku
2 dl vettä
1 pkt kuivattuataalelia
100g voita tai kokosrasvaa
2 luomumunaa
2 luomubanaania
1 dl luomumaitoa
4 dl luomuvehnäjauhoja /tattarijauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
Ohje on helppo muokakata maustekakuksi,
lisää kanelia, neilikkaa, kardemummaa ja ripaus mustapippuria.
1. Keitä taatelit vedessä ja muussaa taatelit banaanin kanssa sauvasekottimella.
Lisää sulatettu voi, munat ja maito. Seoksesta tulee kuohkea vaahtoisa massa (jos tuntuu liian tiukalle lisää maitoa)
2. Sekoita jauhot, ruokasooda ja leivinjauhe toisessa kulhossa.
3. Sekoita massa ja jauhot varovasti yhteen ja kaada voideltuun kakkuvuokaan.
4. Laita uuniin 175 asteeseen 45-60min ja koita kakku tikulla koittaen että on kypsää.
Nauti hyvän lämpöisen juoman kanssa. :)
Resepti tuunattu täytekakku pohjaksi,
VastaaPoistaGluteiiniton versio syntyi korvaamalla vehnäjauho tattarijauholla,
maito vedellä,
ja sooda leivinjauheella. :)
Wau, kiitos ohjeesta, oon pitkään etsinyt poikani 1v synttäreille sokeritonta kakkua.. Oletko tehnyt tästä täytekakun, minkä kokoiseen vuokaan?:)
VastaaPoistaTein täytekakun kanssa pojan yks vee synttäreille! :)
VastaaPoistaTein normikokoiseen kakku vuokaan
Kiitos :) saanko jakaa ohjeen facebookissa?:) linkin tähän sun sivulle
VastaaPoistaToki saat
VastaaPoista♡