sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Päärynäpiirakka sokeriton

Muistoista...
Syksyn kunniaksi mitä helpoin ja maistuvin piirakka pohja ohje kaivettuna arkistosta.
Herkku josta saa voimia leikkeihin niin aikuiset kuin lapsetkin.
Samaa ohjetta on helppo soveltaa niin iki-ihanaan glassikko omenapiirakkaan
taikka marjaisaan rahka piirakkaan.
Vain mielikuvitus on rajana herkkutäytteitä miettiessä.
Sokerittomana tietenkin.


Päärynäpiirakka
Pohja:
1 prk (200g) kermaviiliä
1 kananmuna
1 1/2 dl täysjyvä vehnäjauhoja / tattarijauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
2 isoa ruokalusikallista hunajaa, tai ennemmän jos tykkää makeasta
 
2 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa

Sekoita kaikki aineet yhteen.
Levitä pohja voideltuun piirakka vuokaan taikka pienelle pellille leivinpaperin päälle.

Täyte:
n. 6 kypsää päärynää lohkoina
(Kanelia oman maun mukaan)


Lisää täyte pohjan päälle
ja paista
200 asteisessa uunissa n. 30 min

Niin helppoa,
että Myrsky 4vuotiaana teki jo itse pohjan.
Huomaathan että ohjeessa on hunajaa ja ei sovellu alle yksivuotiaalle vauvalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti